VAŠE REGIONÁLNÍ TELEVIZE

Velikonoční program v rožnovském skanzenu odhalí lidem, co je to rapačování i jak plést tatary

03.04.2010 18:53

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm ožije od soboty pořadem Velikonoce na Valašsku. Ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová agentuře Mediafax řekla, že návštěvníci se zde dozvědí, co je to rapačování, jak správně plést tatary i co provází Velikonoce na Valašsku.

Zvykoslovný pořad potrvá v Rožnově tři dny a program se uskuteční v hlavním areálu muzea, v Dřevěném městečku. Jeho součástí bude jarmark s bohatou nabídkou tradičního velikonočního zboží, nebude chybět pro Velikonoce typické zdobení kraslic a ukázka splétání tatarů. K dobré pohodě budou vyhrávat lidové muziky.

V neděli a v pondělí pak navíc do Dřevěného městečka zavítají folklorní soubory, mezi jinými Radhošť a Kotár z Rožnova a Radosť z Trenčína. Budou předvádět také tradiční velikonoční zvykosloví, od rapačování neboli hrkání, spojeného s obřady Zeleného čtvrtku, až po šmigrust - pondělní velikonoční pomlázku. V Dřevěném městečku bude také k mání tradiční obřadní pečivo: mazance z kynutého těsta, velikonoční beránek a jarní polévka.

Zdroj: Mediafax

Kontakt

RTA Zlín

produkce.zlin@rta.cz

Filmová 174
Zlín
760 01

+420 604 237 977

Vyhledávání

Anketa

Jak často sledujete Minuty regionu televize RTA Zlín?

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode