VAŠE REGIONÁLNÍ TELEVIZE

Slovácko vyhrálo zaslouženě, uznal kouč Slavie Jarolím

27.03.2010 17:29

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Po pěti měsících se fotbalisté Slovácka dočkali v pondělí konečně výhry v probíhajícím ročníku Gambrinus ligy. V dohrávce 20. kola porazili 3:1 pražskou Slavii a na čtyři body se vzdálil sestupovým pozicím.

Slovácku nenahrály víkendové výsledky mužstev ze spodní poloviny tabulky a v případě dalšího letošního nezdaru by byl tým kouče Josefa Mazury jedním ze tří žhavých kandidátů na sestup. Ani úvod utkání nenasvědčoval tomu, že by se svěřenci kouče Mazury měli herně zvednout. Pražanům k vedoucímu zásahu pomohl svou minelou gólman Filipko. "Jenže potom jsme vlastními chybami vrátili soupeře do hry. Tři branky, které jsme dostali, byly hodně naivní," prohlásil kouč poražené Slavie Karel Jarolím.

Jeho týmu nepomohly ve druhé půli ani změny v sestavě i rozestavení. Místo srovnání stavu hosté inkasovali na 1:3 a ve zbytku zápasu už neměli nadji na zvrat. "Chtěli jsme s výsledkem něco udělat. Myslím, že jsme měli slibné situace, ale prováhali jsme je špatným řešením nebo nepřesným zakončením," poznamenal Jarolím, jehož oslabený tým poprvé v letošním roce prohrál. "Je vidět, že chybějící hráči patří do základní sestavy a scházejí nám. Projevila se na nás rozsáhlá marodka, ale Slovácko vyhrálo zaslouženě," uznal trenér Slavie.

Zatímco Pražané letos poprvé bodově vyšli naprázdno, domácí fotbalisté si připsali první tříbodový zisk od 24. října. Od té doby marně sedmkrát usilovali o ligové vítězství. Slovácko porazilo Slavii v omlazené sestavě bez záložníků Abráhama a Zelenky, na lavičce zůstal také útočník Švancara. "Úvodní tři kola jsme hráli v jedné sestavě, nedařilo se nám, nehráli jsme dobře, takže došlo ke změnám. Jsem rád, že vyšly," usmíval se kouč Mazura. "Hráči ze sebe vydali maximum a zaslouženě jsme vyhráli," doplnil.

Zdroj: Mediafax

Kontakt

RTA Zlín

produkce.zlin@rta.cz

Filmová 174
Zlín
760 01

+420 604 237 977

Vyhledávání

Anketa

Jak často sledujete Minuty regionu televize RTA Zlín?

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode